تاریخ:۱۳۹۳/۱۱/۱۰

10 ویژگی کلیدی برای یک وب سایت تجاری خوب

10 ویژگی کلیدی برای یک وب سایت تجاری خوب

در حال حاضر کسب و کار شما یک وب سایت دارد یا این که نیاز دارید تا برای کسب و کارتان یک وب سایت جدید طراحی کنید.

اولین قدم برای شما انتخاب یک دامنه جذاب منطبق با کسب و کار شماست که حس درستی از شرکت، سازمان و یا فروشگاه شما را به بازید کننده منتقل نماید. این نام نباید تلفظ دشوار داشته باشد و تا حد امکان در شبکه های اجتماعی به عنوان یک نام کاربری قابل دسترسی باشد.
بعد از اینکه دامنه خود را راه اندازی کردید، زمان گرفتن تصمیم های بزرگ و ساختن یک سایت فرارسیده است. در ادامه 10 عدد ازملزوماتی که سایت شما باید داشته باشد تا بازدید کننده شما تجربه مثبتی از مراجعه به سایت شما کسب کند و ردپای دیجیتالی شما را عمیق تر کرده و تعلق خاطر به برند شما را افزایش دهد می آید:

  1. یک نقشه راه منطقی

    یک وب سایت باید به طرز زیبایی راضی کننده باشد، اما مهم تر این است که مفید و قابل استفاده باشد. قبل از اینکه شما سرور خود را انتخاب کنید و یا حتی یک تگ HTML را تایپ کنید، باید مشخص کنید که وب سایت شما قرار است چگونه کار کند. این مسئله هم برای کاربر و هم برای SEO، بسیار مهم است. موتور جستجویی مثل گوگل، هم محتوا و هم ساختار را هنگام امتیازدهی به یک سایت در نظر می گیرد.
    پس نقشه سایت و طرح اولیه آن را مشخص کنید (چیزی که طراحان به آن wireframing) می گویند و آن را با دوستان و همکارانتان در میان بگذارید تا مطمئن شوید دیگران نیز با منطق و طراحی آن ارتباط برقرار می کنند. مطمئنا اگر دوستان و همکارانتان با آن ارتباط برقرار کرده و منطق آن را متوجه شوند، بازدیدکنندگان و روبات های گوگل هم آن را خواهند فهمید.

  2. اطلاعات کلیدی کسب و کار

    بزرگترین دلیل شکست کسب و کارها در انتخاب یک سایت مناسب این است که سایتی را می سازند که خودشان می خواهند، نه لزوما آن چیزی که به آن نیاز دارند.
    مثلا برای وب سایت یک رستوران، مدیر رستوران می خواهد که در صفحه وب سایتش موزیک پخش شود و صفحه "درباره ما" بسیار مفصل و پر و پیمان باشد اما توجهی به نکات کلیدی مثل "منوی غذاها" و "آدرس و تلفن" و " نحوه دسترسی از مسیرهای مختلف" نمی کند.
    وقتی که اهداف و ماموریت های خود را در وب سایتتان بیان می کنید باید متن را به حداقل برسانید، باید مطالبی را بنویسید که مردم به راحتی بفهمند و به خاطر بسپرند. امروزه دیگر همه ی ما کم حوصله ایم و نمی توانیم یک متن طولانی را تحمل کنیم.
    بسته به کسب و کار خود، باید اطلاعاتی را در سایت خود داشته باشید که واقعیت داشته باشند. برای مثال اگر رستوران دارید باید منو و آدرس و نقشه محل رستوران را در سایتتان بگذارید یا اگر یک خرده فروش هستید، باید عکس واقعی محصولات خود را در وب سایت قرار دهید. اگر کار خدماتی انجام می دهید، نظرات واقعی مشتریانتان باید در سایت وجود داشته باشد.
    برای مثال یک طراح وب سایت، باید چند عکس و لینک از آخرین کارهای خود را در سایت قرار دهد و یا یک سالن آرایش، نظرات مشتریان خود درباره مهارت های آرایش مو توسط آرایشگران را نمایش دهد.
    پس سایت خود را از اطلاعاتی تشکیل دهید که مردم به دنبال آن می گردند.

  3. اطلاعات تماس

    اطلاعات تماس، مهم ترین بخش در وب سایت یک کسب و کار است و بخش ویژه و مخصوص به خود را دارد. چند بار اتفاق افتاده که به یک سایت مراجعه کرده اید و با خودتان فکر کرده اید که "چقدر تماس گرفتن با این شرکت مشکل است؟". حتما یک شماره تلفن، یک آدرس ایمیل و یک فرم تماس ساده و در دسترس داشته باشید. هیچ چیز بدتر از عدم دسترسی مشتری به اطلاعات تماس یک کسب و کار نیست.
    وقتی آدرس ایمیل ویا شماره تلفن خود را روی سایت قرار می دهید، این اطلاعات را به عنوان یک عکس بر روی صفحه آپلود نکنید. آدرس ایمیل یا شماره تلفن باید قابل کلیک کردن و یا کپی کردن از روی صفحه باشد و بتوان به راحتی و با سرعت از آن استفاده کرد. تقریبا همه گوشی های هوشمند این روزها قابلیت "کلیک برای تماس / click to call" را دارا هستند. پس این فرصت را از دست ندهید.
    نمی خواهید تلفنتان زیاد زنگ بخورد؟ پس از آدرس ایمیل استفاده کنید. اما مطمئن باشید که در زمان مناسب به ایمیل ها پاسخ دهید.
    و حتما از آدرس ایمیلی بر روی دامنه خودتان استفاده کنید. استفاده از آدرس ایمیل عمومی مثل Gmail، یا بدتر از آن yahooو ... اصلا حرفه ای نیست و شما می خواهید که حرفه ای به نظربرسید.

  4. منوی واضح و آسان

    یک نقشه بدون راهنما بی استفاده است و یک وب سایت بدون منوی راحت بی مصرف خواهد بود.
    مطمئن شوید که از اسامی منطقی و قابل فهم برای صفحات مختلف سایتتان استفاده می کنید. تماس با ما، درباره ما، سئوالات متداول و غیره. استفاده از اسامی استعاره ای و رمزی تنها کاربران را از شما دور می کند.
    وقتی شما می خواهید سیستم منوی سایتتان را ایجاد کنید و یا توسعه دهید، باید به این موضوع توجه کنید که به گونه ای باشد که به سرعت در دسترس قرارگیرد. شما می خواهید افراد در سایت شما چه کاری انجام دهند؟ سفارش دهند؟ برای آگاهی از قیمت کالاها و خدمات ایمیل بزنند؟ عضو سایتتان بشوند؟ به ساختمان محل فروشگاهتان بیایند؟ با نماینده خدمات مشتریان تماس بگیرند؟ ... باید اهدافتان را کاملا روشن و واضح مشخص کنید.
    خودتان را جای کسانی قرار دهید که وارد سایت شما شده اند، آنها می خواهند چه کاری انجام دهند؟ در مورد اهداف مشتری های بالقوه تان فکر کنید. به سایتتان آیتمهای فعال اضافه کنید تا مشتریان راحتتر بتوانند آنچه را که شما می خواهید انجام دهند.

  5. امنیت

    وقتی شما فروش اینترنتی انجام می دهید، لازم است تلاش کنید تا امنیت سایتتان را توسط مجوز SSL پوشش دهید(ارتقا دهید). SSL ارتباطات بین شما و مشتریان را به صورت رمز میکند (مانند شماره کارت اعتباری و ...) که این امر سبب کاهش ترس آنها از برملاشدن چنین اطلاعاتی میشود، چرا که در محیط وب چنین دزدی های هویتی بسیار زیاد میباشد.

  6. یکپارچه سازی رسانه های اجتماعی

    توییتر، فیس بوک و ... . تعداد بسیار زیادی صفحات اجتماعی در اینترنت وجود دارد که شما می توانید و البته بهتر است تا حضورتان در این صفحات را در وب سایت خودتان اعلام کنید، زیرا رسانه اجتماعی بخش حیاتی بازاریابی کسب و کار شما محسوب میشود.
    یکپارچه سازی صفحات اجتماعی در وب سایتتان به شما کمک می کند تا رتبه خود را در موتورهای جستجو بالا برده و همچنین ردپای کسب و کارتان در وب اجتماعی باقی بماند، علاوه بر این ها باعث میشود تا شما از این طریق برای خودتان  جلب مشتری کنید. آیا این ارزشمند است که شما حضور فعالی در صفحات اجتماعی متعدد داشته باشید؟ بله- مادامی که شما محتوایتان را به روز نگه دارید، برند شما می تواند در ذهن همه باقی بماند و نیز مشتریانتان هم همیشه پیگیر شما خواهند بود. صفحات اجتماعی به این زودی ها از بین نخواهند رفت، بنابراین در حال حاضر ارزش سرمایه گذاری کردن را دارند و این یک تفاوت ایجاد خواهد کرد.

  7. سازگاری با موبایل و تبلت

    گوشی های هوشمند و تبلت ها سهم زیادی را در ترافیک وب ها دارند و از آنجایی که قیمت گوشی های موبایل مدام ارزانتر می شود تعداد افرادی که از این دستگاه ها استفاده می کنند در حال افزایش است. در حال حاضر 70% کارها ظرف یک ساعت از طریق سایت هایی که برای موبایل طراحی شده اند انجام می شود، به این معنی که افراد غالبا هدفدار در وب جستجو می کنند ، مثلا می خواهند کاری انجام دهند، خرید بکنند و یا چرخی بزنند. اگر کسی رستوران خاصی را در این گوشی های هوشمند جستجو کند، احتمال بسیار زیاد ظرف یک ساعت آینده در همان رستوران مشغول غذاخوردن خواهد بود. بنابراین بهتر است که وب سایت شما در گوشی های هوشمند خوانا باشد.
    تا دو سال گذشته، طراحی وب به معنای طراحی برای یک کامپیوتر بود ولی اکنون به معنای طراحی برای هر چیزی است که با اینترنت ارتباط داشته باشد، مانند لپ تاپ ها، تبلت ها و گوشی های هوشمند که البته همه آنها سایزهای نمایشگر متفاوتی دارند. بنابراین شما چگونه می توانید این کار را انجام دهید؟ با طراحی واکنش گرا (Responsive Design).
    طراحی وب سایت واکنش گرا شما را قادر میسازد تا از پهناهای متغیر استفاده کنید به این شکل که طرح وب سایت شما ، خود را با هر نمایشگری که از طریق آن جستجو شده است، وفق می دهد. شما میتوانید یک کد HTML وارد کنید به این ترتیب که نوار کناری صفحه تنها 20% از پهنای صفحه را اشغال کند و مابقی 80% اختصاص به بدنه اصلی وب سایت پیدا کند. بنابراین طرحها قابل تنظیم و تصاویر مقیاس پذیر هستند، لذا میتوان تجربه وب بهتری در هزاران وسیله و ابزار داشت.

  8. سؤالات متداول

    افراد سؤالات بسیاری دارند. وقتی شما نگرانی ها و مشکلات مشتری ها را میشنوید و نیز بازخوردهایی از طریق ایمیل دریافت می کنید، سؤالات متداول را در لیستی جمع آوری کرده و به آنها راه حل هایی واضح و پاسخ هایی مختصر بدهید.
    سؤالات اغلب شامل جنس کالا و مواد تشکیل دهنده (برای دلایل آلرژی)، اطلاعات حمل، تاریخچه شرکت، سایز پوشاک و قوانین مربوط به لغو سفارش و یا مرجوعی کالا میباشد.

  9. فضای میزبانی خیلی خوب

    Hosting را جدی بگیرید. برای اینکه یک سرویس میزبانی خوب داشته باشید، باید سراغ سرویس دهنده های با پهنای باند بالا و کیفیت سرویس عالی بروید که قطعا هزینه زیادی برای شما دارد.
    نداشتن یک Hosting خوب می تواند از راه های بسیار دیگری برای شما ایجاد هزینه کند. یک سایت کم سرعت، خسته کننده بوده و وقتی صفحه ای بارگذاری نمی شود نفرت انگیز نیز میشود، و هردوی اینها می تواند باعث منصرف شدن مشتری شود. اما فراتر از اذیت شدن مشتری شما و این که آمار bounce rate شما زیاد می شود، ازآنجایی که بسیاری از الگوریتم های موتورهای جستجو سرعت بارگذاری صفحات را اندازه گیری می کنند، Hosting ضعیف می تواند روی رتبه شما در موتورهای جستجو نیز تاثیر بگذارد.

  10. امکاناتی که به آنها نیازی ندارید:

    • موسیقی
    • انیمیشن (flash)
    • هرآنچه که به صورت خودکار پخش شود خواه موزیک باشد خواه ویدیو.
    • اطلاعات، عکس و فیلمهای اضافی (اینها تنها باعث کند شدن سرعت بارگذاری صفحه شما میشود).
    لطفا از طریق فرم تماس، پیام خود را ارسال نمایید.